Blog Sakinleri

29 Eylül 2013 Pazar

Merhaba Roaccutane :)


  Yıllardır yüzümde tek tük çıkan sivilcelerle uğraştım durdum.Öyle çok büyük çaba da sarf etmemiştim ama zaman zaman sıktım onları,yoldum maskeler denedim derken tatil dönemlerim dışında hiç bir zaman tamamen geçmediler.Onlar direndikçe ben yoldum minik delikler kaldı arkalarında :(

  Dışarıdan birine sorsanız senin de yüzünde ne var ki canım der.Ama gel gör ki yaşayan bilir,insana minicik şey bile çok görünür.Dediğim gibi çocukluk dönemim hariç ve tatiller dışında hiç bir zaman pürüzsüz bir cildim olmadı.Haliyle insan her zaman makyaj yapma halinde oluyor ve en azından bb krem sürmeden dışarı çıkamıyor.

                                                     ****Görüntü kirliliği için özür dilerim

  Lise dönemi ve üniversitenin ilk yıllında fondotenle mutlu mesud yaşarken bb krem birden ortaya çıktı ve hayatımın vazgeçilmezi oldu.Bu şekilde cildim daha az zarar gördü belki ama bir şeyleri kapatmaktan artık çok bunalmıştım.Etrafımda bir kaç kişi roaccutane kullanmıştı ve ciltleri adeta bebek gibi olunca ilacı denemek aklıma gelip gelip gidiyordu.

  Bir yığın yazı okudum,forumlarda gezindim,bloglara göz attım...Herkes öyle korkunç şeyler yazmış ki başlamaya cesaret etmek biraz zor oldu ama başladım.İlaç güçlü bir ilaç ve gerçekten bir dolu yan etkisi var.Gece görmesinin azalması,cildin soyulması,dudakların çatlaması hatta yarık yarık olması...Bu süreç gözümü korkutuyor tabi ama inşallah benim bünyemde çok fazla yan etki olmadan tedaviyi noktalarız :)
roaccutane-roaccutane tedavim-roaccutane 3. ay-roaccutane kullananlar
 Henüz ikinci günümdeyim ve inanılmaz şekilde sürekli susuyorum.İçten içe yanıyorum sanki :)Tabi bu psikolojikte olabilir ama uyanır uyanmaz yıllarca su verilmemiş gibi iki bardak suyu on saniyede içiyorum :)

 Henüz cildimde soyulma yok,dudaklarım çatlamadı ki ilk günden itibaren gece merhem sürüp yatmaya başladım.Bu süreç zor da geçse sonunda harika bir cildim olacak,biliyorum.

  İlaç kiloya göre veriliyor.Ben 55 kilo olduğum için bana sabah 10 mg akşam 20 mg verildi şimdilik.Tedavi süreci boyunca doz artırımına doktor isteğiyle gidilebiliyor.

  Kan tahlili alınıyor sizden tedaviye başlamadan önce ve evliyseniz şayet hamilelik testi isteniyor.Çünkü ilaç hamilelere,çocuk düşünenlere göre oldukça zararlı.Kan tahlilleri normal çıkarsa hiç bir problem yok doktorunuz onayladığı an ilaca başlıyorsunuz.

Kullandığım yüz temizleme jelim bu;nemlendiriciler ve güneş koruyucular almak istiyorum ama hangisini almalıyım karar veremiyorum.Yüzümü temizlerken jeli fırçaya sıkıyorum ve fırçayla yüzümü temizliyorum ama fırça kullanmamın bir sakıncası var mı bilmiyorum henüz.

Garnıer bb krem kullanıyorum bu süreç için de uygun olur mu karar veremedim.Genel olarak La roche  ürünlerine daha yakın gibiyim.

Şimdilik göz kuruluğu,dudak kuruluğu için aldıklarım da bunlar;

roaccutane-roaccutane tedavim-roaccutane 3. ay-roaccutane kullananlar

Roaccutane muadillerine göre daha pahalı ama ne olur ne olmaz diye doktor bana bunu yazdığından gidip ucuzunu almadım.İki kutuya ve hametan kreme 58 lira ödedim.Göz damlası on lira bepanten on lira :)Bu süreçte değişiklikler oldukça yazmayı düşünüyorum.Benim için iyi dileklerinizi esirgemeyin olur mu :)
roaccutane-roaccutane tedavim-roaccutane 3. ay-roaccutane kullananlar

****İLK 2 AY NELER YAŞADIM?NASIL GELİŞMELER OLDU?****

23 Eylül 2013 Pazartesi

Turuncu Kasa Hediye Çekilişini Kazanan Belli Oldu


19 Eylül 2013 Perşembe

Tek Hece Aşk-Cemal Safi

Nasıl anlatılabilirdi başka bilmiyorum.Bu şiirden sonra daha güzel Aşk'ı tarif etmek çok zor.Bu zamana dek nasıl dinlememişim!



Sizler de dinleyin,pişman olmayacaksınız

17 Eylül 2013 Salı

Ne güzel Mevsimsin Sen Sonbahar

for the love of fall....
  Yaz geldi geçti artık Sonbaharın içindeyiz.Sıcak içecekler içilmeye yavaş yavaş başlandı bile.Hatta çoğumuz mevsim geçisinde yılın ilk grip salgınına yakalandık :)
Ready for the colder seasons
Haydi herkes kalın kıyafetlerini çıkartsın ve sonbaharı kucaklayalım.
autumn morning
Sarı yapraklar dökülsün geçtiğimiz yollara,
Salep,    :  1 teaspoon instant tea, sahlep powder   2 teaspoons sugar   1 pinch cinnamon   1 1/2 cups milk   1 pinch cinnamon, for dusting   Directions:  1Place all ingredients in a saucepan.2Boil, whisking continuously, for 2 – 3 minutes.3Pour into two cups.4dust with cinnamon.5  enjoy.
Bol tarçınlı salepler içelim,
here's my heart. from the pages of a book, no less. My perfect valentine :).
Okuyamadığımız kitapları okuyalım,
Rain days
Yağmur yağıyor seller akıyor diye söylediğimiz tekerlemeler vardı eskiden,camdan yağmuru izlerken dalıp gidelim...
september
Bir önceki postta da yazdığım gibi sonbaharda doğdum ben.Eylül  demek ben demek.Severim bu mevsimi,renklerini,kokularını,dokularını.Ne yaz kadar sıcakkanlı ne kış kadar hırçın...Sonbahar benim için huzur demek.

Bir Yaş Daha Aldım...


                                           Herkese kocaman günaydın.Bugün benim doğum günüm :)Bir yıl daha gelmiş geçmiş göz açıp kapayıncaya kadar.İnsan fark etmiyor ne çabuk akıyor zaman.

 Sevdiklerim hala yanımda ,en önemlisi de ailem tabi...O yüzden bugüne şükürler olsun yeniden :)İyi ki doğmuşum diyelim ve günün şarkısını dinlemeye başlayalım :)
Birthday-sparklers for candles. Fun!  buy them here: http://birthdaysparklers.com/birthday-candle-sparklers/

Benimle aynı gün doğanlara da buradan selam olsun.Başak burcu olmak iyidir :)

11 Eylül 2013 Çarşamba

Glıss Ultımate Repair Şampuan Sorunsalı

 
 Gliss Ultimate Repair görür görmez aldığım ürünlerden biri olmuştu son zamanlarda.Fakat iki ayı aşkın süredir kullanıyorum ve acayip şekilde yumak yumak saçlarım dökülmeye başladı.Önceden de dökülüyordu ve uzun olduğundan az miktar bile saçım dökülse gözüme çok geliyordu ama bu dökülme öyle böyle değil!

  Annem de ben de kullanırken kokusuna bayılmıştık,saçı yumuşacık yapıyor,kolayca taranır hale getiriyor diye sevinmiştik ama sanırım tekrar tekrar almakla büyük hata yaptık.

 Evde daha bitmemiş iki şampuan bir sıvı saç kremi duruyor.Kullanmaya başladığım ilk ay saçlarıma bayılmıştım.Bir ayı geçince baktım ki saçı kolay yağlandırıyor,ikinci ay saçlarım gittikçe azalmaya başladı ;şimdi kullanıp kullanmamakta kararsızım.

 Başka etkilerden de saçlar dökülebiliyor ama hem annem hem ben bu durumdan şikayetçi olunca şampuanda suç bulduk.Kullanıp aynı durumu yaşayan var mı?Sanırım en güzeli babam gibi zeytinyağlı sabun getirtip kullanmak :(

***Hediye çekilişine katılmadınız mı hala?

10 Eylül 2013 Salı

Günün Görselleri

Like
Güzel,sağlıklı,bol neşeli bir gün olsun.Pazartesiyi geride bıraktık hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçecek :)
Like
Havalar soğudu.Mevsim değişikliği hepimizi sarstı.Baş ağrıları arttı,hapşurmalar,tıksırmalar..Hepsini unutup her anın keyfini çıkartalım.
like
Şimdiden hafta sonu planları yapılsın,görsellerden ilham alınsın :)
Like

9 Eylül 2013 Pazartesi

Ebaydan Alışveriş Yapmak ya da Yapmamak İşte Bütün Mesele Bu




Gördüğünüz şeker mi şeker telefon kılıflarını almak niyetindeyim.İnsanın doğumgünü yaklaşınca kendi kendine hediye alma günleri de sıklaşıyor mu ne :).Annemin deyimiyle"hala büyümemiş"olduğumu düşünebilirsiniz ama hepimizin içinde bir çocuk var nihayetinde :)Böyle detaylarla yeterinden fazla sıkıcı ve renksiz olan hayatı azbuçuk renklendirmeyi seviyorum :)**Başak burcu olmamın etkisi

Şimdi söyleyin bakalım toplamda bana 10 dolar!a mal olacak bu cicileri almalı mıyım?Almamalı mıyım :)


**Güncelleme:Hemen yukarıdaki fuşyalı ciciyi aldım gitti.Yalnızca 10.49 ödedim ki ınstagram'da 35 liraya satanlar var.Kargo 15 gün-1 aya elime ulaşacak.Ulaşınca sizlerle de paylaşırım :)Umarım kaliteli çıkar.


5 Eylül 2013 Perşembe

Markafoni ve Limango Alışverişim

markafoni-trendyol-alışveriş-elbise-narçiçeği elbise
Merhaba alışveriş severler :)İş molası vermişken alışveriş yapmak kadar keyifli bir şey varsa o da ancak kahve içmektir :)Her ikisini de aynı anda yapıyorsanız sizden keyiflisi yok.Bugün kahve içmedim ama alışveriş yapmayı ihmal etmedim.
Nar çiçeği elbisemi markafonideki alexda dash kampanyasından 19.90'a


Gördüğünüz gömleği limangodaki Red Queen kampanyasından yaklaşık 10 liraya almış oldum.Kargolar gelince umarım göründüğü gibi güzel ürünler çıkar içlerinden de iade etmek zorunda kalmam.Fiyatlarını da özellikle belirttim ki beğenenler de faydalansın.

Kucak dolusu sevgiler,

***50 lira hediye çeki kazanmak için çekilişime katılmadıysanız bir önceki postu da okumanızda fayda var :)

4 Eylül 2013 Çarşamba

Haydi Kızlar Çekilişe;50 Lira Hediye Çeki Kazanmayı Kim İstiyor?




Bir süredir Turuncukasa adına sık sık rastlıyoruz.Nedir ne değildir diye sitelerinde gezinmeye başladım ve bizim için hemen hemen her çeşit ürün mevcut.

Ürün yelpazeleri geniş ve bir dolu markayı  bünyelerinde barındırıyorlar.Keyifle online alışveriş yapabildiğimiz siteler günbegün kendini bozmaya başlamışken yeni siteler keşfetmek insanı mutlu ediyor.

Turuncukasa.com'da vazgeçilmezimiz olan ürünleri indirimli fiyatlarıyla satın alabiliriz.Anne bebek,kişisel bakım,sağlık ürünleri...
bioxcin

   Siz siteyi incelemeye başlayın ,ben de size güzel haberi vereyim;
Şanslı 1 kişi turuncukasa.com'dan 50 lira değerinde hediye çeki kazanacak.Üstelik bunun için yapması gerekenler de bir hayli kolay;

***Turuncukasa.com'un facebook adresini beğenmek,


***Turuncukasa.com'dan herhangi bir ürünü twitter veya facebookta paylaşarak linki yorum olarak bu postun altına eklemek,

***Mail adresinizi de yazmayı unutmayın ki kazandığınız takdirde size ulaşabilelim :)

SON KATILIM 21 EYLÜL SAAT 15:00 KAZANAN 21 EYLÜL AKŞAMI AÇIKLANACAKTIR.İyi olan kazansın :)

AVON'la Hadise Çıkart

AVON'la Hadise Çıkart



Makyaj yapmak bir lüks, lüks ise bir ihtiyaçtır. Artık “Bir kalem, bir ruj” devri kapanıyor. Avon, lüks ihtiyaçlarınızı en üst seviyede karşılamak üzere yenilendi. Üstelik yeni yüzü Hadise ile Avon, şimdi çifte güzel!

Eğlenceli şarkıları ve güzel sesi kadar makyaj stilleri ile de çok sevilen Hadise ve yenilenmiş ürünleri ile Avon, makyaj modasına birlikte damga vurmaya hazırlanıyorlar. Avon, yeni True Color Teknolojisi ile birçok kadının hayallerini süsleyen yeniliklere imza attı. Artık renkler doğa kadar canlı, Picasso’nun paleti kadar çeşitli; dokular ise ipek gibi pürüzsüz olacak. Bu yenilenmiş ürün yelpazesi ile Avon, kadınlara sanatçı yönünü ortaya çıkarma şansı veriyor. Bundan sonra makyajda canınız ne isterse onu yapabilirsiniz. Yepyeni tarzlar deneyebilir ve klasik görünümün ötesine geçebilirsiniz.





Yine de ayakları yere sağlam basanlar için Avon Global Makyaj Uzmanı Lauren Andersen, 2014 makyaj modasına damgasını vuracak stilleri Avon Global Güzellik Elçisi Irina Shayk üzerinde adım adım uygulamalarla gösteriyor.

Diyelim ki gündüz makyajı yapacaksınız; ama bir yandan da gösterişli bir hava istiyorsunuz.  “Çok abartmayayım; ama bir bakışta göze çarpayım” diyorsunuz. İşte Avon’un 2014 Makyaj Trendleri arasından aradığınız stil: Professionally Perfect. Bu makyajla gündüz de bir prenses gibi görünmeniz hedeflenmiş. Lauren’in açık ve sempatik anlatımı ile bu görünüme kavuşmanız çok kolay olacak!


Avon, güzelliği tüm Türkiye ile paylaşmaya kararlı. 2 Eylül’den itibaren Avon makyaj uzmanları, yeni ürün yelpazesi ile Türkiye’nin pek çok ilini adım adım dolaşacak, kadınlara makyaj yapmanın en ince ipuçlarını verecek. Ama siz bu ipuçları hemen, şu anda istiyorsanız beklemenize gerek yok. Yepyeni makyaj trendlerini Lauren Andersen’ın usta ellerinden öğrenmek ve Avon’un yeni ürün yelpazesi ile tanışmak için hemen avon.com.tr'yi tıklayın. Hadi, Avon’la #hadiseçıkartın!

Bir bumads advertorial içeriğidir. 

3 Eylül 2013 Salı

Günün İlham Kaynağı



Uzun zamandır dövme yaptırma isteğindeyim.Özellikle ense ve kulak arkası gibi yerlerde hoş göründüğüne inanıyorum.Henüz bu kadarını yaptırmaya cesaretim yok ama,yaptırmayı düşünenlere ilham olacaktır ;).