Blog Sakinleri

9 Mart 2012 Cuma

Bulaşık Makinasına Portakal Kabuğu

kendin yap-bulaşık makinası kokusuna ne iyi gelir-portakal kabuğu
Bulaşık makinaları ne güzel icatlar.Ama yıkandıktan sonra bardaklarda,tabaklarda deterjanımsı tatlar kalıyor sanki,bir garip koku sarıyor etrafı.Bunu engellemek için kokular takıyoruz ama nihayetinde hepsi kimyasal.

 Her şeyin doğalı güzel.Allah korusun kanser denilen illet hep bu kimyasalların vücutta birikmesiyle baş gösteriyor.Portakal kabuğu,limon kabuğu deyip geçmeyin.Hem ekonomik hem pratik hem de doğal bir yöntem bu.Kabukları soyup,makinaya koyuyoruz.


 Bulaşıklar yıkandığında hem mis gibi kokuyorlar.Hem de hiçbir kimyasal madde kullanmamış oluyoruz.Bu arada geçen gün bir doktor söyledi televizyonda,ismini hatırlayamıyorum ama kullandığımız makina tabletlerini yarım olarak atmalıymışız.

 Yarım da tam da attığımızda aynı derecede temizlik sağlıyormuş.Sadece tam atınca daha fazla kimyasala maruz kalıyormuşuz.Benden söylemesi.Ortadan bıçakla kesin öyle kullanın.Sağlık her şeyden değerli unutmayalım  ;)

5 yorum:

  1. Nasıl yani deterjan kullanmadan portakal ve limon kabuklarını mı kullanacağız? Temizliyor mu acaba?
    Tabletleri de 2'ye bölmek çok zor olmalı..

    YanıtlaSil
  2. Yok canım tabiki deterjan kullanacağız ama bu portakal ya da limon kabuğu şunun için;hani ayrıyetten kokular alıp takıyoruz ya makinanın içine,portakallı,limonlu falan ona gerek kalmıyor kabukları koyunca.Tabletleri de tezgah üzerine koyunca biraz kuvvetle bölebilirsin ;)

    YanıtlaSil
  3. hmmm çok pratik bilgiler

    YanıtlaSil
  4. Bende kullandığım yarım limonu çöpe atmıyorum, bulaşık makinesinde bir yere takıyorum. Ara ara yenisini takıyorum :) Portakalı da deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. slm süslü tavsiyen için tşk :)
    bulaşık makinasının yıkama bittiğinde içi hala köpük dolu size de böyle oluyormu kızlar?

    YanıtlaSil